کیومرث هاشمی

رئیس کمیته ملی المپیک گفت: باید مصلحت ورزش را در نظر گرفت و به نظر من صالحی امیری مدیر شایسته‌ای است که می‌تواند منشا خدمت به ورزش ایران باشد.

به گزارش مشرق، کیومرث هاشمی، رئیس کمیته ملی المپیک در نشست خبری در خصوص احتمال حضورش در انتخابات کمیته ملی المپیک اظهار داشت: فکر می‌کنم در این مقطع مصلحت این است که در هیچ پستی نامزد نشوم. باید مصلحت ورزش را در نظر گرفت و به نظر من صالحی امیری مدیر شایسته‌ای است که می‌تواند منشا خدمت به ورزش ایران باشد.

وی افزود: هدف ما از برگزاری نشست امروز این است که به برخی ابهامات که البته پیش از این نیز پاسخ داده شده جواب بدهیم احساس ما این است که ورزش نیاز به وفاق دارد و ما نباید رفتارهای شخصی را بر منافع ملی ترجیح بدهیم. ورزش ایران سال آینده دو رویداد بزرگ را در پیش دارد که شاخص ارزیابی ورزش کشور هستند. اول جام جهانی فوتبال است که انشاءالله تیم ملی حضور موفقی داشته باشد. مردم فوتبال را دوست دارند و توقع از این تیم نیز دارند. ما برای تیم ملی آرزوی موفقیت داریم هرچند که کارشان در جام جهانی سخت است.

رئیس کمیته ملی المپیک ادامه داد: رویداد بعدی بازی‌های آسیایی 2018 جاکارتا است که همه به اهمیت این بازی‌ها اشراف دارید، رقبا  در حال تلاش برای موفقیت هستند و سرمایه‌گذاری نیز می‌کنند که سرمایه‌گذاری برخی کشورها قابل قیاس نیست اما در ایران هم ظرفیت بالایی وجود دارد ما به دنبال این هستیم که بتوانیم رتبه خود را در این بازی‌ها حفظ کنیم هرچند که کار بسیار سخت است.

هاشمی درباره میزبانی این بازی‌ها گفت: میزبانی اندونزی قابل قیاس با دوره‌های قبلی نیست. اطلاعاتی که ما داریم این است که هم به لحاظ مدیریتی و از لحاظ زیرساخت‌ها مشکلاتی وجود دارد. مسئولان برگزاری بازی‌ها نتوانسته‌اند این رویداد را به صورت متمرکز در یک شهر برگزار کنند برخی رشته‌ها در جاکارتا، برخی دیگر در پالمبانگ و تعدادی دیگر نیز در حومه جاکارتا برگزار می‌شود. در واقع عملا رشته‌های ما در چند نقطه پراکنده می‌شود و این موضوع کار مدیریت کاروان را سخت می‌کند. شرایط اندونزی برای میزبانی ایده‌آل نیست و این مسئله کار همه کشورها را سخت می‌کند. خود کشور اندونزی تلاش می‌کند تا رتبه بالایی کسب کند و این مسئله کار ما را سخت‌تر می‌کند متاسفانه در برخی رشته‌ها که ما شانس بالایی برای کسب مدال طلا داشتیم ولی اوزان آنها کم شده است.

وی عنوان کرد: آن چیزی که می‌تواند کاستی‌ها را پوشش بدهد هماهنگی و تعامل و وفاق ورزش کشور است که شامل وزارت ورزش، کمیته ملی المپیک و فدراسیون‌ها می‌شود. هر چقدر که این هماهنگی بیشتر باشد قطعا کاروان ایران نیز می‌تواند امیدوار به موفقیت در این بازی‌ها باشد. در حال حاضر تعامل ما با وزارت ورزش در بالاترین سطح ممکن است و هیچ زمانی چنین تعاملی وجود نداشته است و ما کاملا هماهنگ هستیم که بخش اعظم این شرایط مدیون تدبیر سلطانی‌فر است اما با توجه به برگزاری انتخابات کمیته ملی المپیک و همچنین اعزام به بازی‌ها نیاز به تعامل بیشتر نیز وجود دارد. ما به دنبال برگزاری یک انتخابات سالم و آزاد هستیم. در عین حال که هماهنگی نیز در بالاترین سطح است. اگر منافع این است که مثلا من نباشم باید این مسئله درک شود. همیشه در زمان انتخابات کمیته ملی المپیک تنش‌ها و صحبت‌هایی وجود داشته است و ما تلاش می‌کنیم این شرایط وجود نداشته باشد. نه روحیه ما این است که با وزارت ورزش تقابل داشته باشیم و نه وزارت ورزش چنین روحیه‌ای دارد، اعتقاد دارم اگر این تعامل بیشتر باشد این مسئله به نفع ورزش ایران باشد. من همیشه سعی کردم که صادق باشم ممکن است همیشه همه حرف راست را نزده باشم اما دروغ هم نگفته‌ام.

رئیس کمیته ملی المپیک  گفت: دوره مدیریتی کمیته ملی المپیک چهار ساله است و نمی‌توانیم یک روز هم اضافه بمانیم. بر همین مبنا روز 25 دی‌ماه یعنی 5 روز زودتر از پایان دوره چهار ساله را برای برگزاری انتخابات برگزیدیم و در هیچ دوره‌ای چنین شرایطی وجود نداشته است.

هاشمی درباره اساسنامه این کمیته اظهار داشت: با توجه به اینکه پیش‌نویس اساسنامه فقط به تایید اولیه کمیته بین‌المللی المپیک رسیده ما نشستی را در اسفندماه 95 با دو معاون وزیر ورزش داشتیم در نهایت برای جلوگیری از هرگونه شبهه و ابهام با معاونت قوانین مجلس هم استعلام کردیم که به ما گفتند انتخابات با آخرین اساسنامه برگزار شود. همچنین کمیته بین‌المللی المپیک هم صراحتا اعلام کرد که آخرین اساسنامه ملاک است. بنابر این نه IOC نه وزارت ورزش و نه قوانین داخلی مشکلی با این مسئله ندارند.

وی در ادامه گفت: روز 22 مردادماه پیش‌نویس اساسنامه جدید کمیته المپیک را به اعضای مجمع ارائه کردیم و از آنها خواستیم که نظرات خود را اعلام کنند. اینکه برخی می‌گویند پیش‌نویس اساسنامه نباید ابتدا به کمیته بین‌المللی ارسال می‌شده درست نیست، بلکه در روال قانونی آمده است که نسخه پیش‌نویس لزوما باید قبل از ارائه به اعضای مجمع به IOC داده شود ما هم در این باره قانون را اجرا کردیم و در واقع مراحل تصویب اساسنامه را رعایت کردیم. الان هم که اساسنامه در هیئت وزیران است.

رئیس کمیته ملی المپیک  در ادامه این نشست خاطرنشان کرد: آئین‌نامه قبلی انتخابات کمیته شبهه‌های زیادی داشت که ابهاماتی را نیز به وجود آورده بود، اما سعی شده این ابهامات در آئین‌نامه جدید برطرف شود. به هر حال آئین‌نامه برگزاری انتخابات ظرف چند روز آینده اعلام می‌شود.

هاشمی در خصوص انتخاب صالحی‌امیری به عنوان کارشناس خبره و حضور او در انتخابات کمیته ملی المپیک گفت: وزارت ورزش متولی ورزش کشور است و ما نیز در این موضوع سعی کردیم حرف منطقی داشته باشیم. در تبصره 5 ماده 5 اساسنامه گفته شده که مقامات دولتی نمی‌توانند منصوب شوند اما کمیته المپیک می‌تواند از میان مقامات و مراجع دولتی کسی را به عضویت بپذیرد. در واقع این اختیار به هیئت اجرایی داده شده است و بر همین اساس در یک فضای کارشناسی آقای صالحی امیری انتخاب شد. انصافا در ایران انتخابات به بهترین شکل و آزادانه برگزار می‌شود. در بحث انتخاب کارشناس خبره این مسئله سلیقه‌ای است شاید افراد دیگری هم واجد شرایط این موضوع باشند اما این سلیقه‌ای است. صالحی امیری یک ظرفیت بوده و قانون هم اجازه لازم را داده و این راه ورود بود. در این شرایط اگر کسی هم بخواهد معترض باشد آن فرد من هستم شما کارشناسان خبره در دوره‌های قبلی را با این دوره مقایسه کنید به نظرم صالحی امیری مدیر شایسته‌ای است که می‌تواند منشاء‌ خدمت باشد. من فکر می‌کنم مصحلت این است که در مقطع کنونی خودم در هیچ پستی نامزد نشوم به هر حال باید مصلحت ورزش را در نظر گرفت.

وی درباره دلخوری اصغر رحیمی از انتخاب نشدن به عنوان کارشناس خبره و کناره‌گیری از سرپرستی کاروان ایران در بازی‌های آسیایی گفت: رحیمی از همکاران خوب ما است اما این محدودیت باعث شد که در لیست کارشنان خبره قرار نگیرد. باید این نکته را بگویم که بیشترین بها به رحیمی در دوره کنونی کمیته المپیک داده شده است او از شرایطی که به وجود آمده دلخور شده و طبیعی است که ناراحت باشد که انشاءالله تلاش می‌کنیم این مسئله رفع شود. چرا که ما نباید چنین سرمایه‌هایی را به راحتی از دست بدهیم از نظر ما اصغر رحیمی سرپرست کاروان ایران در بازی‌های آسیایی 2018 است.

رئیس کمیته ملی المپیک درباره شرایط خزانه‌داری کمیته المپیک گفت: خزانه‌داری کل کشور صحبت از رعایت قوانین می‌کند و اینکه ما باید ذیحساب نیز داشته باشیم. کار در مسائل مالی کمیته المپیک به اندازه‌ای نیست که هم نیاز به خزانه‌دار باشد و هم ذیحسابی. ما در اساسنامه جدید آورده‌ایم که انتخاب خزانه‌دار به صورت انتصابی باشد اما اساسنامه فعلی این موضوع به صورت انتخابی است.

هاشمی در پایان گفت: ثبت‌نام انتخابات کمیته ملی المپیک از روز 2 دی‌ماه آغاز می‌شود و انتخابات نیز 25 دی‌ماه خواهد بود.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس